Benodigdheden
400 g borstfilet van de kip
2 st preistengels (met weinig groen)
2 wortelen
1 aardappel
2 el boter
1 dl room
3 el vermout
1,5 l kippenbouillon
Bereiding
Snij prei in ringen, wortelen in blokjes van 1 cm, aardappel in stukjes en klop de room half stijf.
Smelt 1 eetlepel boter en pak 3 eetlepel preiringen goudbruin, haal uit de pan en hou apart voor de afwerking van de soep.
Smelt in zelfde pan rest boter en stoof de rest van de prei, wortel en aardappel gedurende 3 a 4 minuten.
Leg de kipfilet in de pan op de groenten en overgiet met de kippenbouillon. Laat 20 min sudderen.
Haal de kipfilet uit de bouillon en snij in zeer fijne reepjes.
Mix de rest van de soep zeer fijn, roer de vermout eronder en ook de room.
Voeg de gesneden kipfilet en de preiringen die je voordien stoofde toe. Voeg eventueel wat fijngehakte peterselie toe.
4 personen
Bron: solo.be