Een eenvoudig te bereiden soep voor een delicate en zachte starter.
Benodigdheden
250 g gekookte kastanjes
1 gele ui
300 ml water
100 g plantaardige room
1 tl groentebouillonpoeder
2 el olijfolie
zout en peper
enkele hele kastanjes, voor garnering
Bereiding
Pel en snipper de ui fijn.
Verhit een ruime pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze tot ze glazig en zacht zijn, zonder te laten kleuren. Roer regelmatig.
Voeg het water en het groentebouillonpoeder toe, gevolgd door de gekookte kastanjes.
Laat enkele minuten koken zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg de plantaardige room toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep opnieuw op laag vuur, zonder te laten koken.
Serveer de soep warm, gegarneerd met enkele hele kastanjes.
Tip
Deze soep kan vooraf worden bereid en op het laatste moment op laag vuur worden opgewarmd. Voeg eventueel een beetje extra water of room toe om de gewenste consistentie te behouden.
Geef een reactie