Benodigdheden
2 el boter
2 uien
1 teentje look
2 wit van prei
2 stengels witte selder
400 g gekookte kastanjes
2 l kippenbouillon
2 dl room
zout en peper
tijm
oregano
eventueel een snuifje kaneel
Voor de afwerking
250 g boschampignons
Verder nodig
Bereiding
Doe 1 eetlepel boter in een kookpot. Snipper de uien, pers het teentje look fijn. Snijd de selderstengels en het wit van de prei in ringen.
Stoof de groentjes aan in de boter. Kruid al met peper, zout, tijm, oregano en eventueel een snuf kaneel. Voeg de kastanjes toe en de kippenbouillon en laat de kastanjesoep koken gedurende 30 minuten.
Mix de soep fijn en voeg de room toe. Snijd of scheur de champignons in stukjes. Bak de champignons krokant aan in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout.
Verdeel de kastanjesoep over de borden. Garneer met de gebakken champignons. Kruid bij met peper. Geef er een sneetje egelbrood bij.
4-6 personen
Bron: dishcover.be