Deze romige Japanse champignonssoep brengt het beste van het paddenstoelenseizoen naar boven. Heerlijk afgewerkt met de edamameboontjes, een smeuïg gouden eitje, lente-ui en sesamzaadjes.
Benodigdheden
voor de soep
500 g witte champignons
50 g shiitake paddenstoelen, optioneel
4 lente-uitjes
3 dikke tenen knoflook
1 el geroosterde sesamolie
20 g verse gember, gewogen na het schillen
1,2 l kokend water
3 norivellen
2 el sojasaus
het sap van 1/4 grote citroen of 1/2 kleine citroen
versgemalen zwarte peper
voor de topping
2 biologische eieren
100 g shiitake paddenstoelen of eventueel kastanjechampignons of oesterzwammen
100 g shimeji paddenstoelen
1 el geroosterde sesamolie
150 g diepgevroren edamameboontjes
1 teentje knoflook, geperst
1 el sojasaus
1/2 tl gerookt paprikapoeder
een snuifje chilivlokken
een grote handvol spinazie
sesamzaadjes
Verder nodig
soeppan
blender of krachtige staafmixer
Bereiding
Het recept ‘Japanse champignonsoep’ is afkomstig van Karola’s Kitchen.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie