Benodigdheden
olijfolie
2 middelgrote uien, gepeld en fijngehakt
4 flinke handenvol vers gedopte erwten
1 l kippenbouillon
250 g gedroogde spaghetti, in stukjes van ca. 2½ cm gebroken
desgewenst: verse munt, basilicum en rozemarijn, 1 takje van elk
extra vierge olijfolie
een klein handje verse bladpeterselie, gehakt
Bereiding
Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, doe de uitjes erbij en laat die 10 minuten op laag vuur bakken. Doe de erwten en de kippenbouillon erbij, laat ze aan de kook komen en een minuut of 10 pruttelen.
Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de stukjes spaghetti de helft van de tijd die op de verpakking staat aangegeven, giet ze af en doe ze bij de soep om verder gaar te koken.
Het is handig om de takjes kruiden bij elkaar te binden voor je ze in de soep gooit, zodat je ze er voor het serveren makkelijk weer uit kunt vissen.
Proef de soep als de stukjes pasta gaar zijn en breng hem op smaak met peper en zout. Verdeel de erwtensoep over de kommen, sprenkel er wat olijfolie over en strooi er peterselie op.
4 personen
Het recept ‘Erwtensoep uit Altamura van Jamie Oliver’ komt uit het kookboek ‘Jamie’s Italië‘.
Geef een reactie