Deze goedgevulde italiaanse maaltijdsoep staat in een kwartier op tafel.
Benodigdheden
1 teen knoflook
2 el olijfolie
300 g gesneden prei
1½ l groentebouillon
400 g cannellinibonen
275 g rundersoepballetjes
250 g gesneden snijbonen
1 citroen, schoongeboend
15 g peterselie
Bereiding
Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 minuut. Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 5 minuten de snijbonen toe.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata). Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Geef een reactie