Zo romig heb je een tomatensoep nog nooit geproefd!
Benodigdheden
1 ui
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
1½ kg romatomaten
70 g tomatenpuree
3 kippenbouillontabletten
1 l water
250 g mascarpone
100 g verse rode pesto
15 g verse basilicum
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. zachtjes. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg ze met de tomatenpuree toe en laat alles ca. 5 min. zachtjes smoren.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. Breng het aan de kook en laat ca. 10 min. zachtjes koken. Roer de mascarpone erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. Schenk het boven een andere pan door een zeef. Roer de helft van de pesto erdoor en warm al roerend ca. 2-3 min. zachtjes mee.
Breng de soep op smaak met peper. Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel over 4 kommen. Voeg de rest van de pesto toe en en strooi het basilicum erover.
8 personen
280 kcal per eenpersoonsportie
Bron: Allerhande