Italiaanse tomatensoep wordt extra lekker (en leuk!) door lettervermicelli toe te voegen.

Benodigdheden
1 ui
4 stengels bleekselderij
500 g geschrapte worteltjes
2 el traditionele olijfolie
690 g passata di pomodoro fijn gekruid
1 groentebouillontablet
1 l water
100 g lettervermicelli
300 g kipgehakt gekruid
15 g verse basilicum
8 volkoren soepstengels
Bereiding
Snijd de ui in superkleine blokjes. Snijd de bleekselderij en de wortels in plakjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui, bleekselderij en wortel 5 minuten.
Voeg de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag. Kook ondertussen de lettervermicelli volgens de aanwijzingen op het pak.
Maak van het gehakt met natte handen gehaktballetjes van ongeveer 1½ cm groot Doe de gehaktballetjes in de soep en laat ze in 5 minuten gaar worden. Snijd het basilicum in reepjes.
Verdeel de soep over de kommen en strooi er vermicelli en basilicum over. Serveer met de soepstengels.
Tip
Roer wat Parmezaanse kaas door de soep.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Geef een reactie