Rijk gevuld met aardappelen, runderlappen en tomaat.
Benodigdheden
2 uien
500 g runderriblappen
2 el olie
3 tl milde paprikapoeder
400 g tomatenblokjes
1 l water
2 vleesbouillontabletten
1 rode paprika
4 vastkokende aardappelen
Bereiding
Snipper de ui en snijd de runderlappen in stukken. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de vleesblokjes toe en bak in 5 min. rondom bruin.
Strooi het paprikapoeder over het vlees en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht en het water toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het vocht aan de kook. Laat de soep met deksel op de pan op laag vuur 1 uur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Voeg de paprikareepjes en aardappelblokjes toe en laat de soep nog 30 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over diepe borden of grote kommen.
4 personen
Bron: Allerhande