Slanke soep met veel groenten en visballetjes in plaats van gehaktballetjes. Licht verteerbaar, dus perfect voor als je nog gaat sporten.
Benodigdheden
300 g scholfilet
1 el groene pesto
1 el maizena
30 g mini salade croutonmix zontomaat/olijf
1½ l water
3 kippenbouillontabletten
150 g krulvermicelli
1 kleine bloemkool
350 g boerensoepgroente
Bereiding
Snijd de vis in stukken. Doe de vis met de pesto in de keukenmachine en maal fijn. Doe de vis met pesto in een kom en meng de maizena en croutonmix erdoor. Draai er met natte handen soepballetjes van.
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook 2 min.
Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg samen met de visballetjes en soepgroente toe aan de bouillon. Laat 6 min. zachtjes koken totdat de balletjes gaar en de groenten beetgaar zijn. Lekker met stevig vloerbrood.
4 personen
Bron: Allerhande – Albert Heijn
Geef een reactie