Benodigdheden
1 el roerbakolie of 1 el zonnebloemolie
1 teentje knoflook, geperst
150 g oesterzwammen, in reepjes, schoongeborsteld
100 g peultjes, afgehaald
1 kleine winterwortel, geschrapt, in schuine plakjes of
3 wortels, geschrapt, in schuine plakjes
1 verse gember, geschild, in plakjes, ca. 3 cm of
1 el gembersnippers, op siroop
2 el citroensap of 2 el limoensap
1 l kippenbouillon
4 el oestersaus
2 el verse koriander, fijngehakt
Bereidng
Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de gepelde geperste knoflook. Schep de peultjes en wortel erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de gember toe en bak deze 1 minuut mee samen met de oesterzwammen. Voeg citroensap, bouillon en oestersaus toe. Breng aan de kook en kook zachtjes totdat de groenten beetgaar zijn. Serveer de soep bestrooid met koriander.
Tip
In plaats van oestersaus kun je ook sojasaus gebruiken.
Vervang de peultjes door stukjes lente-/bosui en de koriander door peterselie.
4 personen
Bron: Boodschappen Magazine nr. 12 van 2005
Geef een reactie