Benodigdheden
3 el olijfolie
1 winterpeen, gewassen en in plakken
1 prei, gewassen en in ringen
1 ui, gepeld en in vieren
3 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
stelen van ½ bos peterselie, gewassen
stelen van ½ bos kervel, gewassen
2 l koud water
½ bos bieslook, gewassen en fijngehakt
½ bos peterselie, gewassen en fijngehakt
½ bos kervel, gewassen en geplukt
ca 50 stuks vegetarische tortellini, gekookt
¼ krop radicchio, gewassen in heel dunne repen
versgemalen zout en peper
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een ruime soeppan. Bak de winterpeen, prei, ui en de knoflook even aan. Schenk het water bij de groenten en voeg de kruidenstelen toe. Laat de bouillon aan de kook komen en zet het vuur direct laag. Laat 25 min trekken.
Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Breng op smaak met peper en zout.
Kook intussen de tortellini gaar. Verdeel de tortellini over de kommen. Schep de bouillon erop en strooi de groene kruiden erover. Garneer op het laatste moment met de radicchio.
6 personen
Bron: Elle Eten
Geef een reactie