Verse doperwten en munt maken deze erwtensoep licht en fris.
Benodigdheden
2 l water
1 runderbouillontablet
1 laurierblaadje
300 g spliterwten
1 bos peen
1 Veluwse fijne rookworst, 280 g
1 prei
450 g tuinerwten, diepvries
15 g munt
Bereiding
Breng de spliterwten, het laurierblaadje, bouillontablet en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Snijd het loof van de bos peen, schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wortel, prei en worst toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 10 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Serveer de soep in kommen en garneer met wat munt.
Tip
Lekker met een sneetje meergranen stokbrood met hüttenkäse, munt en versgemalen peper.
4 personen
Bron: Allerhande
Geef een reactie