Licht, natuurlijk en lekker, zo kan je deze visbereiding omschrijven. Gemixte peterselie en waterkers toveren de saus om in een zachtgroene waterzooi. Dit is een bord eerlijk eten en bovendien hou je aan deze kookbeurt maar weinig afwas over.
Benodigdheden
1 l visfumet
600 g aardappelen, vastkokend
1 ui
1 teentje look
scheutjes olijfolie
1 stengel prei
3 stengels selder
1 courgette
2 takjes tijm
3 blaadjes laurier
4 stukken kabeljauwfilets (ong. 200 g/portie)
2 bussels waterkers
1 bussel krulpeterselie
snuifjes bicarbonaat
5 cl volle room
peper en zout
Bereiding
Het recept ‘Groene waterzooi met kabeljauw’ is afkomstig van Jeroen Meus.
Klik hier voor het volledige recept.
Klassieke kost
100 klassiekers van vroeger en nu
In Klassieke kost toont Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus zijn diepgewortelde waardering voor het pure product. In 100 gerechten, die elk op hun manier klassiek zijn, brengt hij een ode aan de hedendaagse klassieke keuken.
Geef een reactie