De zomer is het seizoen van de erwt. Verwerk deze frisgroene juweeltjes eens in een koude soep. Deze groene gazpacho van doperwten van Jamie Oliver is heerlijk als lunch of diner op een warme dag!
Benodigdheden
1 sneetje oud brood
500 g verse doperwten of diepvriesdoperwten, ontdooid
2 teentjes knoflook, gepeld
1 komkommer, geschild, grof in partjes gesneden
2 rijpe avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
50 g erwtenscheuten, plus extra
2 groene chilipepers, grof gehakt
1 bosje munt, alleen de blaadjes
1 bosje peterselie, alleen de blaadjes
600 ml groentebouillon of water
sherryazijn, naar smaak
yoghurt, extra vergine olijfolie en knapperig brood, voor erbij
Verder nodig
Bereiding
Doe het brood met 2 eetlepels water in een kom en laat het zacht worden. Blancheer de verse doperwten (diepvriesdoperwten niet) 3 minuten in kokend water. Giet ze af en doe ze in een bak met ijswater of laat ze schrikken onder de koude kraan.
Pureer de doperwten, knoflook, komkommer, avocado, chilipepers, erwtenscheuten, kruiden, bouillon (of het water) en het natte brood. Voeg de azijn plus peper en zout toe. Zet de soep nog 30 minuten in de koelkast.
Verdeel de gazpacho over kommen of glaasjes, druppel een beetje yoghurt en olijfolie erover en serveer met wat extra erwtenscheuten. Geef er brood bij.
6 personen
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie