Wil je een paar kilo’s kwijt? Deze heerlijke koolhydraatarme doperwtjessoep heb je binnen no-time klaar!
Benodigdheden
500 g verse erwten of bevroren erwten
500 ml groentebouillon
500 ml water
1 zoete ui, versnipperd
1/2 kop erwt scheuten (voor garnering)
10 g verse munt, gehakt
10 g verse peterselie, gehakt
10 g verse bieslook, gehakt (voor garnering)
2 el kokosolie
2 tl zeezout
1/2 tl gemalen zwarte peper
Bereiding
Verhit een grote kookpan en doe hier de kokosolie in. Fruit hierin de ui 5 tot 10 minuten op een middellaag vuurtje, totdat deze glazig en zacht is.
Voeg de bouillon en het water toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de doperwtjes toe en kook deze 3 tot 5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg hierna de verse kruiden en zout en peper naar smaak toe en haal de pan van het vuur.
Mix alles tot soep in de blender of pureer met de staafmixer.
Garneer de soep met verse bieslook. Ook lekker als garnering zijn fijngesneden lente-ui, knapperige verse erwtenscheuten, pompoenpitten, hennepzaadjes of cashewnoten.
6 personen
Bron: nutritionstripped.com
Geef een reactie