Benodigdheden
1 el olie
2 sjalotjes, gesnipperd
200 g groene aspergetips
0,5 l groentebouillon
0,5 tl nootmuskaat geraspt
125 ml slagroom
8 kwarteleitjes
Bereiding
Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalotjes 3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Halveer de aspergetips, houd 8 topjes achter en voeg de rest toe aan de kokende bouillon. Kook ze in 5 minuten gaar. Voeg de nootmuskaat en slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer.
Breng ondertussen in een steelpan 1 liter water aan de kook en kook hierin de kwarteleitjes in 4 min. gaar. Voeg de laatste 2 min. de achtergehouden aspergetips toe en kook ze met de eitjes beetgaar.
Schep de aspergetips uit de pan op een bord. Spoel de kwarteleitjes koud, pel ze en snijd ze doormidden. Breng de soep op smaak met peper en zout en verdeel over 8 kleine kopjes. Leg er halve kwarteleitjes in en garneer met de gekookte asperges.
4 personen
Bron: hallo Jumbo 3-2013