Benodigdheden
1 el olijfolie
8 bosuitjes
125 g kipfilet
1 l kippenbouillon
1 ei
1/2 citroen
2 el verse dille, fijngeknipt
3 el platte peterselie, fijngehakt
Bereiding
Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Verwarm de olijfolie in een soeppan en smoor de uitjes 1 minuut. Schep de blokjes kip erdoor en voeg de bouillon toe.
Laat de soep 6-8 minuten heel zachtjes koken.
Klop in een kom het ei met de handmixer tot een schuimige, bijna witte massa.
Pers de citroen. Klop er wat citroensap door en voeg daarna al kloppend een soeplepel van de hete bouillon toe.
Voeg dit mengsel met de dille en peterselie al roerende aan de soep toe en blijf roeren tot de soep licht gebonden is.
Laat de soep niet meer koken.
Serveer de soep in diepe borden. Lekker met versgeroosterde crostini van stokbrood.
4 personen
Bron: dekamarkt.nl