Dit soepje is een prachtige verrine om tijdens de feestdagen te serveren. De krokante spekblokjes passen perfect bij de heerlijk romige bloemkoolcrème.
Benodigdheden
1 sjalot, fijngesnipperd
2 el olijfolie
300 g bloemkoolroosjes
peper en zout
400 ml kippenbouillon
200 ml room
100 g spekblokjes
4 el peterselie, fijngehakt
Bereiding
Fruit de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even aanstoven. Kruid bij met peper en zout.
Blus de groenten met de bouillon en laat 10 minuten sudderen. Schenk er de room bij en laat opnieuw even pruttelen. Mix dan de crème glad.
Bak de spekblokjes in de overige olijfolie krokant en laat ze even uitlekken.
Verdeel de bloemkoolcrème over de glaasjes en verdeel er de spekjes over. Werk af met de peterselie en serveer.
12 stuks
Bron: 15gram.be
Geef een reactie