Maak de lekkerste geroosterde cherrytomatensoep met romige mascarpone. Deze bisque-achtige soep is pittig, zoet én glutenvrij. Voor een zuivelvrije variant kun je kokosroom of plantaardige room gebruiken.
Benodigdheden
20 cherrytomaten
15 ml olijfolie
15 ml balsamicoazijn
Voor de soep
15 ml olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 wortel, grof gesneden
1 selderijstengel, fijngesneden
5 teentjes knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes
1 tl gerookte paprika
40 g zongedroogde tomaten, gehakt
2 blikken hele tomaten, ongeveer 800 g totaal
240 ml groentebouillon
1/2 tl peper
Voor de afwerking
120 g mascarpone
verse kruiden naar keuze: peterselie, basilicum, bieslook
peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de cherrytomaten met een eetlepel olijfolie en balsamicoazijn. Verdeel ze op een bakplaat en rooster ongeveer 30 minuten tot ze gebarsten en zacht zijn.
Voeg een eetlepel olijfolie, uien, wortels en selderij toe aan een zware pan en bak 5 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en de rest van de basisingrediënten toe, roer goed door en breng aan de kook. Dek af met een deksel en kook 15 minuten, zet dan apart.
Voeg de geroosterde cherrytomaten en het vocht in de pan toe aan de soep. Gebruik een staafmixer of keukenmachine om de soep te pureren tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
Werk de soep af door de mascarpone er voorzichtig door te roeren.
Het recept ‘Geroosterde cherrytomatensoep met mascarpone’ is afkomstig van Cooked & Loved.
Klik hier voor het originele recept.
Geef een reactie