Benodigdheden
1/2 bloemkool
3 tl kokosolie, gesmolten
1/4 tl cayennepeper
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1 middelgrote zoete aardappel
400 ml kokosmelk
50 g babyspinazie
1 handje platte peterselie, fijngesneden
1 biologisch bouillonblokje
1 handje feta, optioneel
zeezout en zwarte peper
Verder nodig
staafmixer of blender
bakpapier
soeppan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de bloemkool en doe deze in een kom met twee theelepels kokosolie. Hussel het goed door elkaar. Bestrooi met cayennepeper, zeezout en zwarte peper en roer nogmaals door elkaar en leg dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkoolstukjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Snipper ondertussen de ui en knoflook en snijd de zoete aardappel in blokjes. Pak een soeppan en bak hierin de uisnippers met een theelepel kokosolie tot ze glazig zijn. Bak daarna de knoflook een halve minuut mee, deze mag niet bruin worden.
Doe dan 1 liter water, de kokosmelk en de zoete aardappelblokjes erbij en breng aan de kook. Voeg de geroosterde bloemkool er na 20 minuten aan toe, maar houd 2 eetlepels achter voor garnering. Maak de spinazie schoon en voeg toe aan de soep.
Draai het vuur uit zodra de aardappel gaar is en pureer de soep met de staafmixer of mix de soep fijn in de blender. Breng de soep op smaak met wat extra peper en zout, het bouillonblokje en garneer met peterselie en de achtergehouden geroosterde bloemkool. En kruimel er eventueel wat feta overheen.
Het recept ‘Geroosterde bloemkoolsoep’ is afkomstig van Rens Kroes.
Geef een reactie