Benodigdheden
velouté van witloof
50 g boter
200 g ajuin
600 g witloof
1 loskokende aardappel
1 l groentebouillon
150 ml room
gelakt spek
4 sneden gerookt spek 1cm dik, 200 g ongeveer voor 4 pers
10 g bruine suiker
20 g tomatenconcentraat
5 g harissa of hot sauce
15 g sojasaus
10 ml balsamicoazijn
curryroom
100 ml room
1 kl currypoeder
½ tl gerookt paprikapoeder
2 el kappertjes
100 ml maisolie
Bereiding
Het recept ‘Gelakt spek met velouté van witloof’ is afkomstig van Sofie Dumont.
Klik hier voor het volledige recept.
Happy moments
Beestig lekker eten
In dit boek vind je originele recepten voor door de week, voor lange, gezellige familieochtenden én voor dansbare avonden met vrienden. Eenvoudig, lekker en om blij van te worden. Dit boek bevat echter meer dan alleen recepten. Het is doorspekt met happy moments en passie – voor lokale ingrediënten, de seizoenen en het ambacht.
Geef een reactie