Deze gazpacho met nectarines en tomaten is een zalig zomers soepje. Heerlijk als lichte zomerlunch (bijvoorbeeld met wat vers stokbrood erbij), maar ook erg leuk als voorgerecht bij een barbecue.
Benodigdheden
10 nectarines, ontpit en in stukken
ca. 25 kerstomaatjes (liefst in verschillende kleuren)
250 ml tomatensap
1 limoen, alleen het sap
½ chilipeper, zonder zaadjes
1 komkommer, geschild en zonder zaadlijsten
paar takjes basilicum
olijfolie, om te besprenkelen
Bereiding
Pureer 8 nectarines met de tomaatjes (houd een paar stuks achter voor de garnering), tomatensap, limoensap, chilipeper en komkommer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Bewaar in de koelkast en serveer vervolgens met basilicum, de achtergehouden nectarines en tomaatjes en een flinke scheut olijfolie.
4-6 kommen
Bron: thealldaykitchen.com
Geef een reactie