Verfris je zomer met deze heerlijke komkommer gazpacho met munt! Perfect voor die warme dagen – stilt de honger, lest de dorst en zit boordevol vitamines. Proef de pure frisheid en geniet van elke lepel!
Benodigdheden
2 komkommers
1 tomaat
1 stengel selder
1 groene appel
0,5 bosje verse munt
Bereiding
Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in blokjes. Hou wat komkommerblokjes apart voor de afwerking. Snijd ook de tomaat, de selder en de groene appel in kleine stukken. Doe alles samen met de komkommer in de blender en mix tot een glad soepje.
Voor een fluwelige versie kun je de gazpacho na het mixen nog door een fijne zeef gieten.
Snipper de munt fijn en voeg hem toe aan de soep. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
Serveer de soep met een lepeltje zure room en werk af met blokjes komkommer.