Houd je van romige gazpacho? Probeer dan zeker eens deze verfrissende gazpacho op basis van komkommer en ananas.
Benodigdheden
480 g komkommer, geschild en grof gehakt
480 g rijpe ananas, geschild en grof gehakt
1 el limoensap (of meer naar smaak)
1 el sjalot, gepeld en grof gehakt
1 kl gember, geschild
½ kl Himalayazout of zeezout (of meer naar smaak)
2 grote handenvol vers basilicum
½ rijpe avocado, ontpit
1 el lente-ui, fijn gehakt
1 el pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
Doe de komkommer, de ananas, het limoensap, de sjalot, de gember en het zout in de blender. Mix tot een romige gazpacho.
Voeg het verse basilicum en de avocado toe, en mix kort.
Werk af met de fijngehakte lente-ui en pistachenoten.
Serveer deze gazpacho zo vers mogelijk. De soep blijft luchtdicht afgesloten minstens een dag goed in de koelkast.
Als je niet zo’n fan bent van basilicum, probeer dit recept dan eens met verse munt of koriander.
Vervang de ananas ook eens door honingmeloen of watermeloen.
4 personen
Bron: Julie Van den Kerchove