Benodigdheden
1,5 kg garnalen, ongepeld
1,5 l kippenbouillon
1 winterwortel
venkel
3 stengels bleekselderij
1 sjalotje, in stukjes gehakt
1 tl gehakte knoflook
1 tl rozemarijn
3 takjes tijm
2 blikjes tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
snufje cayennepeper
Voor de roux
50 g boter
50 g bloem
Bereiding
Pel de garnalen – de schillen gaan in de wok. Bak de schillen ongeveer 10 minuten in hete olie, totdat ze gaan geuren.
Doe de groenten en de kippenbouillon erbij, daarna de sjalot, de knoflook, de kruiden en de tomatenpuree. Na een kwartiertje inkoken giet je de soep door een zeef, bindt hem met roux en brengt hem op smaak met een finishing touch van cayennepeper. Wil je de soep geconcentreerder, dan laat je hem langer inkoken.
Voeg nog een glaasje cognac toe. Lepel hoopjes garnalen in een diep bord en schep de soep erbij.
6 personen
Geef een reactie