Benodigdheden
650 g wortel
1 ui
4 cm verse gember
750 ml water
1 groentebouillonblokje
400 ml kokosmelk
1 limoen
chilipoeder (naar smaak)
Ter garnering:
bosje peterselie of koriander
Griekse yoghurt
peper en zout
Bereiding
Snijd de ui en gember fijn. Verhit de pan op middelhoog vuur met wat olie en fruit de ui totdat de ui bijna helemaal glazig is geworden. Voeg dan ook de gember toe en bak mee voor 2 minuten.
Snijd de wortel in grove stukken en voeg toe aan de ui en gember. Bak mee voor 2 minuten. Voeg nu het water en het bouillonblokje toe, breng aan de kook en zet het vuur op de laagste stand en laat 20-30 minuten pruttelen, totdat de wortelen gaar zijn.
Pureer dan de soep helemaal glad, en voeg dan de kokosmelk, het sap van 1 limoen en chilipoeder naar smaak toe en roer goed door.
Garneer de soep met een lepel Griekse yoghurt, wat peterselie of koriander en een snuf peper en zout.
Porties: 4-6
Bron: phood.nl
Geef een reactie