Als de temperaturen stijgen, is er niets beter dan een heerlijk verfrissende komkommersoep om je dag op te frissen. Deze soep biedt een smaakvolle combinatie van koele komkommer, aromatische basilicum, knapperige selder en een vleugje pittige knoflook, allemaal perfect in balans gebracht door romige Griekse yoghurt.
Benodigdheden
2 komkommers
1 stengel selder
½ groene puntpaprika
2 sneden brood
½ teentje knoflook
125 g Griekse yoghurt
2 el olijfolie
50 ml water
10 g verse basilicum
peper en zout
Bereiding
Schil de komkommers met een dunschiller en halveer ze in de lengte. Verwijder de zaadjes met een lepel en snijd de komkommers in schijfjes. Spoel de selder en snijd in stukjes. Was de basilicum en hak grof. Spoel de groene paprika en snijd in stukjes, houd een deel apart en snijd dit in fijne blokjes voor garnering. Scheur het brood in stukken.
Doe de komkommer, selder, paprika, brood, knoflook, Griekse yoghurt, olijfolie, water en gehakte basilicum in de blender. Mix alles op hoge snelheid tot een gladde soep zonder stukjes. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de koude soep in bordjes of glaasjes. Voor extra frisheid kun je er een ijsblokje aan toevoegen, zoals bij gazpacho. Garneer het gerecht met fijngesneden groene paprika, zwarte sesamzaadjes, een stengeltje selder (gehalveerd) en een blaadje basilicum.
Geef een reactie