Pistou komt uit de Provence en wordt gemaakt van verse basilicum, die in een vijzel wordt fijngestampt met knoflook en olijfolie. Soms zit er ook Parmezaanse kaas bij of tomaat bij. Pistou lijkt op de Italiaanse pesto en is onderdeel van soupe au pistou, een Franse groente-vermicellisoep. Dit is een snelle lichte versie, zonder pasta. Stevige trek? Voeg dan zelf vermicelli toe.
Benodigdheden
3 kruidenbouillontabletten
6 worteltjes in blokjes
1 courgette in blokjes
1 gele paprika in blokjes
1 prei in dunne ringen
4 tomaten in stukjes
1 blikje flageolets of 400 g witte bonen
50 g peultjes gehalveerd
2 el provençaalse kruiden vers, fijngesneden
pistou
15 g basilicumblaadjes
1 teen knoflook
25 g Parmezaanse kaas vers geraspt
2-2½ el olijfolie extra vierge
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Franse groentesoep met pistou’ is afkomstig van Delicious Magazine
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie