Erwtensoep maak je traditioneel natuurlijk met rookworst en spek. Maar het is ook heerlijk met prei en munt, of gerookte kip.
Benodigdheden
500 g spliterwten
1200 ml kippenbouillon
½ knolselderij, geschild
1 winterpeen, geschrapt
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen
160 g gerookte kipfilet, in plakjes
2 el selderij, fijngesneden
Spoel de spliterwten in een vergiet onder koud stromend water. Breng ze in een soeppan aan de kook met de bouillon. Kook met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en de peen in plakjes.
Voeg samen met de ui en prei toe aan de soep en laat nog 30 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat water toe. Schenk de soep in 4 diepe borden en verdeel de kip erover. Bestrooi met de selderij. Lekker met roggebrood en katenspek.
4 personen
Bron: ah.be
Geef een reactie