Doperwten zijn een week of drie goed verkrijgbaar en flink duurder dan hun diepvriesmaatjes. Maar echt de moeite van het doppen waard!
Benodigdheden
2 uien fijngesneden
1 teentje knoflook fijngehakt
4 el zonnebloemolie
1 l kippenbouillon
500 g doperwtjes van ± 2 kg verse bonen
10 muntblaadjes grof gehakt
geraspte schil ½ citroen liefst biologische
4 el olijfolie extra vierge
150 g feta in blokjes, of schapenkaas
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Doperwtensoep met munt’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Hét kookboek!
120 nieuwe recepten voor elk seizoen
Een prachtig boek met 120 nieuwe recepten voor elk seizoen: ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip én onweerstaanbaar zoet.
Geef een reactie