Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij heerlijk zomers weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
Foto: Kate Whitaker
Benodigdheden
1½ el olijfolie om in te bakken
500 g courgettes in de lengte gehalveerd en in halvemaantjes van ½ cm dik gesneden
1 teen knoflook fijngesneden
½ tl witte peper
1 l kippenbouillon
300 g aardappels iets kruimig, geschild en in kleine stukken
1 courgette geel, klein
1 citroen sap
200 g diepvriesdoperwten
50 g basilicum grof gesneden
90 g parmezaanse kaas geraspt + extra om te bestrooien
125 ml crème fraîche
voor erbij: extra vergine olijfolie en knapperig brood
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas’ is afkomstig van Delicious Magazine.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie