Benodigdheden
1 ui
2 teentjes look
2 takjes selder
450 g doperwten (vers of diepvries)
1 avocado
enkele blaadjes munt
1,2 l groentebouillon of kipbouillon
smeerbare geitenkaas
enkele dunne plakjes bacon/spek
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Pel de ui en look. Hak fijn.
Hak de takjes selder in kleine blokjes.
Verhit in een kookpot een goede scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui en look aan. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
Doe hierbij de blokjes selder en laat nog even meebakken.
Giet nu de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat het soepje 10min zachtjes sudderen.
Voeg na 10 minuten de doperwten toe en laat nog eens 5min doorkoken.
Voeg op het laatste het vruchtvlees (in blokjes gesneden) van de avocado en enkele blaadjes munt toe. Laat nog 1 minuut doorkoken.
Mix tot een mooie gladde soep. Laat nog even doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg een ovenrooster met een vel bakpapier. Leg hierop de plakjes spek.
Bak ongeveer 6 à 7 minuten in de oven tot mooi goudbruin.
Haal uit de oven en laat iets afkoelen zodat het spek lekker krokant wordt.
Serveer de soep in een kommetje. Verkruimel hierover enkele plakjes bacon en werk af met enkele toefjes geitenkaas.
4 personen
Bron: Leukerecepten.nl
Geef een reactie