Zo’n stevige winterse erwtensoep is een traditie uit de Hollandse keuken, maar vader Meus was net zo goed een kei in het bereiden van zo’n ketel krachtsoep. Dit is een soep waar je je lepel in kan rechtzetten, zonder nood aan een vooraf bereide bouillon.
Benodigdheden
500 g spliterwten
3 dikke uien
klontjes boter
3 stengels selder
2 stammen prei
3 dikke aardappelen
1 varkensschenkel of varkensribben
200 g gerookt spek
6 laurierblaadjes
2 takjes tijm
zout en peper van de molen
minstens 3 l water
1 rookworst
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Dikke erwtensoep‘ is afkomstig van Jeroen Meus.
Feest!
kerstgerechten, verrassende gourmets, partysnacks en katerfood
De keuken van Dagelijkse kost-chef Jeroen Meus draaide op volle toeren om een uniek feestboek te maken. Met meer dan 100 recepten, van kerstklassiekers over verrassende gourmettafels tot heerlijke partysnacks.
Geef een reactie