Benodigdheden
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
800 g groene courgettes
1 kleine aardappel
zwarte peper
1/2 l groente- of kippenbouillon
1 tl gedroogde munt
zout
200 g Griekse yoghurt
1 tl sumak
Bereiding
Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Fruit ze in een pan met 1 volle eetlepel olijfolie, maar laat ze niet verkleuren. Verdeel de courgettes in stukjes zonder ze te schillen. Schil de aardappel en verdeel hem in kleine stukjes. Doe de groenten in de pan en meng. Bestrooi met peper. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje koken en roer af en toe om.
Voeg de gevogeltebouillon en de gedroogde munt toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en mix de soep tot ze lichtgebonden is. Voeg indien nodig nog wat peper of zout toe.
Serveer de soep in de kommen. Versier elke kom met een mooi balletje Griekse yoghurt. Bestrooi met sumak. Deze soep is heerlijk om koud of warm te eten.
Geef een reactie