Benodigdheden
courgette
1 citroen
kokosmelk
1-2 el currypasta (groen, rood of geel)
1 el palmsuiker of ruwe rietsuiker
stukje verse gember, de grootte van je duim
een klein stukje laos, in dunne plakjes gesneden
paar witte peperbolletjes
citroengras
1 gele ui
1 l groentenbouillon
2-3 kaffir lime bladeren
enkele blaadjes Thaise basilicum
chilipepers
Bereiding
Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Besprenkel met het sap van een halve citroen. Laat een half uurtje staan. Snijd de andere helft van de citroen in dunne plakjes.
Verhit de wok en voeg de currypasta en kokoscrème – die zich heeft opgehoopt bovenop de melk – toe. Bak gedurende 5 minuten. Voeg de rest van de kokosmelk toe.
Voeg fijngesneden citroengras, gember en laos, peperbolletjes en gehakte ui toe. Laat 15 minuten stoven.
Voeg de gesneden courgette, plakjes citroen, bouillon en lime bladeren toe. Kook de soep nog eens 10 minuten. De courgette moet stevig blijven.
Voeg aan het einde de basilicum en chilipeper toe en eventueel nog wat citroen. De soep moet een scherpe zoet-zuur smaak hebben.
6-8 personen
Geef een reactie