Benodigdheden
1 el olijfolie
1 ui, grof gehakt
2 stengels bleekselderij, grof gehakt
6 middelgrote, stevige courgettes
1,5 liter hete groentebouillon
4 el pesto
300 g diepgevroren erwten
versgemalen peper, naar smaak
Verder nodig
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan met deksel op een laag vuur. Voeg de uien toe en bak zachtjes voor ongeveer 5 minuten. Voeg de selderij en courgette toe en kook nog eens 5 minuten.
Voeg de hete bouillon toe en breng aan de kook, laat sudderen gedurende 10 minuten. Voeg nu de erwten en pesto toe en zet het vuur uit.
Kook de erwtjes in de soep, ongeveer 5 minuten en mix fluwelig glad met een staafmixer of blender.
Kruid pas op het allerlaatst en dien op met deze snel gemaakt croutons: neem boerenbrood van een dag of twee oud en besprenkel met een beetje olijfolie (niet veel, ongeveer 1 theelepel voor elke 20 g van het brood).
Schik de blokjes op een bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 7-8 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Knoflook-of basilicum olijfolie zijn perfect voor deze croutons.
4 personen
Bron: kelliesfoodtoglow.com
Geef een reactie