Benodigdheden
350 g groene asperges, geschild
1 kg courgettes
1 bosje lente-uitjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, gepeld, in plakjes
2 l groente- of kippenbouillon
4 babycourgettes, in dunne plakjes
blaadjes van 1 klein bosje munt
sap van 1 citroen
4 el crème fraîche
1 chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden (optioneel)
vers brood, voor erbij (optioneel)
Bereiding
Snijd de punten van de asperges en houd ze zolang apart. Hak de aspergestengels plus de courgettes in grove stukjes.
Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de lenteuitjes en knoflook in 5–10 minuten zacht. Voeg de stukjes asperge en courgette toe, schenk de bouillon erbij en laat met het deksel op de pan 20 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur, pureer de soep en voeg wat zout en peper toe. Zet de pan weer op laag vuur, roer de aspergepunten erdoor, scheur de courgettebloemen in stukjes en voeg ook toe. Breng aan de kook en laat de aspergepunten zacht worden.
Verhit wat olijfolie en bak de plakjes babycourgette in 15–20 minuten goudbruin. Neem van het vuur en roer de munt plus het citroensap erdoor.
Verdeel de soep over kommen en schep er een eetlepel crème fraîche op. Strooi de courgette erover plus eventueel de chilipeper, bedruppel met olijfolie en geef er wat brood bij.
4 personen
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie