Een heerlijke Marokkaanse soep, gevuld met groenten en lamsvlees. De soep kan als voorgerecht gegeten worden, maar doet het ook heel goed als hoofdgerecht met Marokkaans brood.
Benodigdheden
150 g gekookt lamsvlees
2 fijngehakte uien
150 g wortels
200 g aardappels
150 g courgettes
80 g boter
1 el tomatenpuree
1 el gehakte verse koriander
snufje piment
1 bouillonblokje
80 g vermicelli
zout en peper
Bereiding
Schil de wortels en de aardappelen en snijdt ze samen met de courgettes in klein e blokjes. Doe het gekookte lamsvlees (in blokjes), de gehakte uien en de blokjes wortel samen met de boter in een soeppan. Met 1,5 liter water bedekken. Voeg er piment, peper en zout, de tomaten puree en het bouillonblokje aan toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken. Doe er de aardappel- en courgetteblokjes en de gehakte koriander bij. Roer alles goed door elkaar en laat koken tot de groenten zacht zijn en voeg er dan 5 minuten voor serveren de vermicelli aan toe.
De soep kan ook goed koud gegeten worden. De soep moet lekker dik zijn. Dien ze op met stukken Marokkaans brood er bij.
4 personen
Geef een reactie