De cacciucco alla Livornese (spreek uit: katsjoeko) is een typisch Toscaanse vissoep uit de Italiaanse provincie Livorno. Net zoals de bouillabaisse uit Marseille, was dit oorspronkelijk een arme mansgerecht gemaakt met oud brood en vissoorten van mindere kwaliteit. Tegenwoordig staat het op dezelfde hoogte met andere typische Toscaanse gerechten, maar de bereidingswijze is meestal nog authentiek.
Benodigdheden
500 g schelpdieren (mosselen, vongole)
1 kg gemengde vis
600 g inktvisjes
300 g garnalen
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 teentjes knoflook
1 rode peper
een bosje peterselie
1 glas droge witte wijn
500 g ontvelde tomaten
oud brood
7 el extra vergine olijfolie
zout
Ook handig
Bereiding
Het recept ‘Cacciucco – Toscaanse vissoep’ is afkomstig van Ciao Tutti.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie