Al ruim zestig jaar schrijft Claudia Roden de meest heerlijke recepten. In haar kookboek ‘Med. Een kookboek’ bundelde ze recepten uit de Mediterrane keuken. Zoals deze bullinada, een overheerlijke vissoep, met als finishing touch zelfgemaakte knoflookmayonaise. Ook perfect als feestelijk voorgerecht tijdens de Kerstdagen.
Benodigdheden
1 grote ui, gesnipperd
2 el olijfolie
8 tenen knoflook, 6 gesnipperd en 2 geperst
flinke snuf saffraandraadjes
2 liter visbouillon, gebruik 3 bouillonblokjes
100 ml droge witte wijn
800 g nieuwe aardappels, geschild en in 1,5 cm dikke plakjes
1 tl venkelzaad
reepjes schil van 1/2 sinaasappel
800 g visfilets, zonder vel, bijv. heek of zeeduivel
200 ml mayonaise, goede kwaliteit
flinke snuf chilipeper, plus extra voor op tafel
4 el fijngehakte bladpeterselie, om te serveren
zout en zwarte peper
Bereiding
Het recept ‘Catalaanse bullinada’ is afkomstig van Claudia Roden.
Klik hier voor het volledige recept.
Geef een reactie