Bouillabaise met kabeljauw is een rijke vissoep uit Marseille met tomaat en met hier kabeljauw in de hoofdrol. Lekker pittig, en afgewerkt met garnalen en mosselen.
Benodigdheden
400 g kabeljauw, in blokjes
2 rode poonfilets, in stukken
4 tongfilets, in stukken
50 g grijze garnalen, gepeld
20 mosselen
12 tomaten, in blokjes
2 wortelen, in schijfjes
1 rode paprika, in blokjes
½ stengel bleekselderij, in boogjes
2 uien, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
4 el tomatenpuree
4 l visfumet
2 l kippenbouillon
1 el olijfolie
2 kl tijm
2 kl laurier
1 kl paprikapoeder
1 kl cayennepeper
peper en zout
Ook handig
Bereiding
Verhit wat olijfolie in een grote kookpot. Stoof hierin de wortelen, de paprika, de ui, de bleekselder en de knoflook. Doe er de tijm en de laurier bij. Voeg er op het einde de tomaten en de tomatenpuree aan toe en roer om. Schenk de visfumet en de kippenbouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat 3 uur op een zacht vuur sudderen. Voeg er 10 minuten voor het einde nog wat peper, zout en cayennepeper naar smaak aan toe.
Zeef de soep en gooi de groenten weg. Verhoog het vuur en laat de bouillon opnieuw opwarmen, maar niet koken. Leg hierin de vis en laat garen. Leg er vlak voor het serveren de mosselen en garnalen in.
4 personen
Bron: 15 gram
Welke wijn bij Bouillabaisse met kabeljauw
La Garrigue Etincelle rosé
Zinderend fris, dorstlessend, wat mineraliteit: deze wijn spreekt meteen aan door zijn finesse. En dan volgt nog de wervelende afdronk met weelderige aroma’s van kers en bosbes. Een ware verwennerij voor uw smaakpapillen.
Geef een reactie