Een goddelijke bouillabaisse voor de feestdagen.
Benodigdheden
voor de bouillabaisse
400 g ongepelde garnalen of diepgevroren pantsers
300 g vis op de graat, geen vette vis
2 uien
1 wortel
2 stengel selder
bladpeterselie
2 el tomatenpuree
4 el bloem
100 ml cognac
2 el olijfolie
peper en zout
voor erbij
4 stukken witte vis
500 g mosselen
1 teentje look
0,5 kl paprikapoeder
4 el mayonaise
enkele gepelde garnalen
150 g gemalen kaas
1 handje peterselie, fijngehakt
8 sneetjes toastbrood
Ook handig
Bereiding
Het recept ‘Bouillabaisse met garnalenmayo en sterrentoastjes’ is afkomstig van Manon Van Aerschot.
Klik hier voor het volledige recept.
Welke wijn bij Bouillabaisse met garnalenmayo?
La Garrigue Etincelle rosé
Zinderend fris, dorstlessend, wat mineraliteit: deze wijn spreekt meteen aan door zijn finesse. En dan volgt nog de wervelende afdronk met weelderige aroma’s van kers en bosbes. Een ware verwennerij voor uw smaakpapillen.
Geef een reactie