Bouillabaisse is een Provençaalse vissoep uit Marseille. Serveer met toast met rouille.
Benodigdheden
250 g kabeljauwfilets, in stukken
400 g scampi’s, gepeld en ontdarmd
1 kg mossel
2 uien, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 venkel, in fijne plakjes
1 courgette, in blokjes
4 takjes selder, in boogjes
400 g tomaten, ontveld en in blokjes
250 ml witte wijn
500 ml visbouillon
1 el rode wijnazijn
1 el olijfolie
2 takjes dragon
1 plukje saffraandraadje
peper en zout
Ook handig
Bereiding
Fruit de uien glazig in olijfolie. Doe er de selder, de venkel en de courgette bij. Laat 1 minuut bakken. Blus met de wijn en de visbouillon. Doe er de saffraan bij en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht koken. Spoel de mosselen in koud water, tot het water helder blijft. Doe ze met de knoflook in een diepe kookpan. Kruid met peper. Zet afgedekt, op een hevig vuur tot de schelpen open zijn. Zeef het kookvocht.
Doe het kookvocht van de mosselen en de tomaten bij de bouillon. Breng aan de kook. Leg er de scampi’s en de stukken kabeljauw bij. Laat 5 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Haal de mosselen uit hun schelp. Doe ze bij de bouillon. Kruid met peper en zout en breng op smaak met de wijnazijn.
Werk af met dragon. Serveer goed heet.
4 personen
Bron: 15 gram
Welke wijn bij Bouillabaisse?
La Garrigue Etincelle rosé
Zinderend fris, dorstlessend, wat mineraliteit: deze wijn spreekt meteen aan door zijn finesse. En dan volgt nog de wervelende afdronk met weelderige aroma’s van kers en bosbes. Een ware verwennerij voor uw smaakpapillen.
Anoniem
Formidabel