Bouillabaisse is een Provençaalse vissoep uit Marseille. Serveer met toast met rouille.
Benodigdheden
150 g rode poonfilets, in stukken
150 g zeebarbeelfilets, in stukken
100 g zalmfilet, in stukken
8 scampi’s, schoongemaakt
4 langoustines
500 g mosselen
1 venkel, in ringen
2 tomaten, gepeld en in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
¼ chilipeper, ontpit en in fijne reepjes
1 el tomatenpuree
100 ml room
1 l visbouillon
1 el olijfolie
peper en zout
Ook handig
Bereiding
Het recept ‘Bouillabaisse’ is afkomstig van 15gram.
Klik hier voor het volledige recept.
Welke wijn bij Bouillabaisse?
La Garrigue Etincelle rosé
Zinderend fris, dorstlessend, wat mineraliteit: deze wijn spreekt meteen aan door zijn finesse. En dan volgt nog de wervelende afdronk met weelderige aroma’s van kers en bosbes. Een ware verwennerij voor uw smaakpapillen.
Geef een reactie