Boerenkoolsoep met mosterd en crème fraîche is een heerlijk gerecht om de winter door te komen. De soep is hartverwarmend fijn, voedzaam en rijk aan smaak. Deze variant maken we met grove mosterd en een flinke scheut crème fraîche, waardoor de smaken nog meer tot hun recht komen. De mosterd geeft de soep wat pit, terwijl de crème fraîche voor een zachte en romige smaak zorgt.
Ook lekker: Soep van de boerenkool, witte bonen en kerstomaatjes.
Benodigdheden
2 sjalotten
3 tenen knoflook
500 g vastkokende aardappels
400 g boerenkool, gesneden
1250 ml groentebouillon
8 plakjes gerookt ontbijtspek
125 ml crème fraîche
2 el grove mosterd
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Het recept ‘Boerenkoolsoep met mosterd en crème fraîche’ is afkomstig van Uit Paulines Keuken.
Klik hier voor het volledige recept.
Lekker makkelijk – Uit Paulines Keuken
100 + Simpele en snelle recepten voor elke dag
Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.
Geef een reactie