Benodigdheden
500 g bloemkool, in kleine roosjes
2 sjalotjes, gesnipperd
1 l groentebouillon
1 el korianderzaad
scheutje walnootolie
garnering: een paar hazelnootjes, verse bieslook en 2 tl yoghurt
Voor de geroosterde kikkererwten
265 g gekookte kikkererwten
scheutje walnootolie
kleine kl garam masala
Bereiding
Begin met de geroosterde kikkererwten. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de erwten samen met de olie en kruiden door elkaar.
Verspreid de erwten op de ovenplaat en zet een half uurtje in de oven of tot dat ze knapperig zijn.
Ga ondertussen verder met de soep.
Verhit wat (kokos)vet in een grote pan en fruit hierin de ui, bloemkool roosjes en het korianderzaad aan. Voeg na 5 minuten het water en de bouillon toe en laat de soep 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Haal je staafmixer door de pan om de soep te pureren. Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper of zout toe.
Schenk de soep in twee kommen en sluit af met verse bieslook, een scheutje walnoot olie en gehakte hazelnoten. En de geroosterde kikkererwten natuurlijk!
Tip
Voor een frisse touch voeg je per kom een theelepel yoghurt toe aan de soep.
2 personen
Bron: beaufood.nl
Geef een reactie