De combinatie van bloemkool met knoflook is zo goed! Met slechts een paar ingrediënten tover je deze bloemkoolsoep met knoflookpuree van Jamie Oliver op tafel.
Benodigdheden
1 bol knoflook
75 ml olijfolie
1 kleine bloemkool, in roosjes
1 zoete witte ui, gesnipperd
1 tl komijn
1 l groentebouillon
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de bol knoflook op aluminiumfolie, giet er wat olie over, vouw dicht en rooster 30 minuten.
Fruit de ui in 2 eetlepels olie in een soeppan. Voeg de bloemkool, de komijn en de bouillon na 5 minuten toe en breng tegen de kook aan.
Laat 30 minuten koken, of tot de bloemkool gaar is, en pureer vervolgens in de blender.
Druk de geroosterde knoflooktenen uit de vliesjes en pureer deze met de resterende olie en een snuf zout in de blender of met de staafmixer.
Verdeel de bloemkoolsoep over vier komen en giet in elke kom wat knoflookpuree.
4 personen
Bron: Jamie Oliver
Jamie Oliver – EEN
Simpel & lekker uit 1 pan
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal.
Geef een reactie