Benodigdheden
3 el olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
750 g bloemkool
2 groentebouillontabletten
1/2 tl zout
1/2 tl gemengde gedroogde kruiden
Benodigdheden
Doe de olie, knoflook, ui en bleekselderij in een grote pan met een dikke bodem en laat de groenten zachtjes fruiten tot de ui glazig ziet.
Verwijder de dikke stronken van de bloemkool, verdeel de rest in roosjes en schep deze door de gefruite groenten.
Giet 1,5 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
Doe de bouillontabletten, het zout en de kruiden erbij, blijf roeren tot de bouillontabletten zijn opgelost en zet de warmtebron wat lager.
Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken in de afgedekte pan en vervolgens iets afkoelen.
Schep de helft van de bloemkoolroosjes uit de pan en pureer de rest van de groenten met een deel van de bouillon met een staafmixer of blender.
Doe de gepureerde groenten en de bloemkoolroosjes terug in de pan en warm de soep weer door.
4 personen
Geef een reactie