Bisque de homard is de keizer van de soepen, geschikt voor elke feestelijke gelegenheid.
Benodigdheden
1 kleine gekookte kreeft
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden wortel
1 fijngesneden stengel bleekselderij
1 el tomatenpuree
90 g gezouten boter
1 dl room
40 g bloem
5 cl cognac
1 l visfumet
3 verse laurierblaadjes
versgemalen peper
Bereiding
Haal het kreeftenvlees uit de schaal en zet ze afgedekt in de koelkast. Breek de schalen en hak de kop in kleinere stukken.
Smelt de boter in een pan en fruit er de ui, wortel en selder in. Voeg er de tomatenpuree, de laurierblaadjes, de gebroken kreeftenschalen en de visfumet aan toe.
Laat op een zacht vuurtje 1 uur trekken. Zeef de bouillon door een puntzeef. Druk goed door zo krijg je veel aroma.
Warm zachtjes op en roer er de cognac en room door. Snijd voor het opdienen het kreeftenvlees in kleine stukken en meng onder de soep. Breng op smaak met peper en paprikapoeder.
4 personen
Bron: Njam
Geef een reactie